Messi Coop
1

Ο Α.Σ. Μέσης διευρύνει το δίκτυο των εξαγωγών του στη Νότια Αφρική

Το ακτινίδιο είναι μια πολύ δυναμική καλλιέργεια της ελληνικής υπαίθρου και ο ΑΣ Μέσης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε έναν από τους πλέον ισχυρούς ελληνικούς παραγωγικούς  και εξαγωγικούς φορείς νωπών ακτινιδίων.

Ειδικά την τελευταία τριετία που ο Συνεταιρισμός μας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προώθησης με διακριτικό τίτλο HELLO KIWI, υλοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου εξαγωγών σε παραδοσιακές αγορές όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Νότια Αφρική.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε στις εγκαταστάσεις μας επιχειρηματική αποστολή από τη Νότια Αφρική.

Οι συνεργάτες μας είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τη φετινή παραγωγή ακτινιδίου, καθώς και να επιβεβαιώσουν τις άριστες συνθήκες τυποποίησης και συντήρησης των φρούτων υπό τα πιο αυστηρά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πρωτόκολλα διασφάλισης ποιότητας.

Σε επαφές μεταξύ των καλεσμένων από το Cape Town και το Johannesburg και της Διοίκησης του Α.Σ. Μέσης διαπιστώθηκαν οι εξαιρετικές προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των ποσοτήτων που πρόκειται να εξαχθούν κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο προς μία πολύ σημαντική και αξιόπιστη αγορά, όπως αυτή της Νοτίου Αφρικής.