Α.Σ. ΜΕΣΗΣ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΜΕΣΗΣ είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και ταχέως αναπτυσσόμενους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Με προνομιακή θέση στην καρδιά του εύφορου κάμπου της Ημαθίας ο οποίος φημίζεται για την οργανωμένη καλλιέργεια εξαιρετικής ποιότητας φρούτων, ο συνεταιρισμός έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στη διακίνηση υψηλής ποιότητας προϊόντων, αναπτύσσοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πελατών σε Ευρώπη, Καναδά, Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή.

Με 450 ενεργά μέλη-παραγωγούς που καλλιεργούν 1.200 εκτάρια γης, και 550.000 δέντρα φρούτων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΜΕΣΗΣ έχει αναδειχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στη χώρα, διακινώντας περίπου 15.000 τόνους φρέσκων επιτραπέζιων φρούτων και 10.000 τόνους βιομηχανικού ροδάκινου σε ετήσια βάση.

Παρά τις αντίξοες τρέχουσες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, κόντρα στην οικονομική αβεβαιότητα των καιρών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΜΕΣΗΣ στο πλαίσιο της εμπορικής του εξωστρέφειας, δίνει το παρών με τη συμμετοχή του σε εκθέσεις στην παγκόσμια αγορά δείχνοντας την σταθερότητα του Συνεταιρισμού, εδραιώνοντας την σχέση εμπιστοσύνης των πελατών του, δημιουργώντας τις κατάλληλες εμπορικές συνθήκες για συνεργασία με καταξιωμένες εμπορικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Στοχεύοντας σταθερά στην άριστη ποιότητα των προϊόντων του, εφαρμόζει επιτυχώς μια σειρά ποιοτικών προτύπων και πρωτοκόλλων ασφάλειας τροφίμων όπως Global Gap, GlobalG.A.P. Grasp, BRC, IFS, ISO 22000 and ISO 9001, HACCP, AGRO 2.1 και AGRO 2.2. 

Όλη η παραγωγική διαδικασία, από την καλλιέργεια έως την τυποποίηση, τη συσκευασία και τη διανομή, είναι απόλυτα πιστοποιημένη, ακολουθώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας όπως αυτές ορίζονται από τα διεθνή και ευρωπαϊκά συστήματα διασφάλισης ποιότητας που έχει υιοθετήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΜΕΣΗΣ εδώ και χρόνια.

Οι κεντρικές του εγκαταστάσεις βρίσκονται στον οικισμό Μέση της Βέροιας Ημαθίας όπου διατηρεί αποθήκες, υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό συσκευαστήριο-τυποποιητήριο με δυνατότητα επεξεργασίας φρούτων 15.000 κιλών την ώρα και ψυκτικούς θαλάμους Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας χωρητικότητας 2.000.000 κιλών, σε ιδιόκτητο χώρο συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 8.000 τ.μ..

Συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη συνεταιριστική κοινοπραξία «ΑΛ.Μ.ΜΕ» με κύριο αντικείμενο την παραγωγή κομπόστας, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κονσερβοποιίας και επεξεργασίας φρούτων στην Ελλάδα σε ποσοστό 33%.

0

Ενεργά μέλη

0

Στεγασμένων χώρων

0

Δυνατότητα Διαλογής και Συσκευασίας

0

Δυνατότητα αποθήκευσης σε ψυκτικούς θαλάμους

Η πορεία μας στο χρόνο

1971

Ιδρύεται η εταιρία ΜΕΣΗ Ε.Π.Ε. από μια ομάδα 37 παραγωγών με σκοπό την διακίνηση νωπών φρούτων στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό

1983

Μετεξελίσσεται σε Αγροτικό Συνεταιρισμός ΜΕΣΗΣ με 418 ιδρυτικά μέλη-παραγωγούς

1987

Εγκαθιστά ηλεκτρονικό διαλογητήριο – συσκευαστήριο και κατασκευάζει ιδιόκτητους ψυκτικούς θαλάμους Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας

1996

Συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη συνεταιριστική κοινοπραξία «ΑΛ.Μ.ΜΕ» με κύριο αντικείμενο την παραγωγή κομπόστας, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κονσερβοποιίας και επεξεργασίας φρούτων στην Ελλάδα σε ποσοστό 33%.

2017

Στοχεύει σταθερά στην άριστη ποιότητα των προϊόντων του, εφαρμόζοντας επιτυχώς μια σειρά ποιοτικών προτύπων και πρωτοκόλλων ασφάλειας τροφίμων όπως Global Gap, EUREPGAP, ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP, BRC, IFS, AGRO 2.1 και AGRO 2.2. Παράλληλα, αναπτύσσει το δίκτυο εξαγωγών του σε νέες αγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες της Μέσης Ανατολής.