Messi Coop
1

Ακτινιδιο πιθανα οφελη για την υγεια

Πολλές έρευνες έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών τροφών όπως το ακτινίδιο μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και θνησιμότητας.

Ωραίο δέρμα: Το κολλαγόνο εξαρτάται από τη βιταμίνη C, που δρα στον οργανισμό ως αντιοξειδωτικό το οποίο βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τον ήλιθο, τη ρύπανση και τον καπνό, μαλακώνει τις ρυτίδες και βελτιώνει τη γενική υφή του δέρματος.

Καλύτερος ύπνος: Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης ακτινιδίων στην ποιότητα του ύπνου σε ενήλικες με προβλήματα ύπνου, η κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει την έναρξη του ύπνου, καθώς και τη διάρκεια και την αποτελεσματικότητά του σε ενήλικες με διαταραχές ύπνου.

Υγεία της καρδιάς: Οι ίνες και το κάλιο στο ακτινίδιο στηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Μια αύξηση στην πρόληψη καλίου μαζί με μείωση της πρόσληψης νατρίου είναι η πιο σημαντική διατροφική αλλαγή που μπορεί να κάνει κάποιος για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με τον Mark Houston, του Vanderbilt Medical School.

Σε έρευνα, όσοι κατανάλωναν 4.069 mg καλίου την ημέρα είχαν 49% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν λιγότερο κάλιο.

Η υψηλή πρόσληψη καλίου συνδέεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, προστασία από απώλεια μυϊκής μάζας, διατήρηση της οστικής πυκνότητας και μείωση της δημιουργίας λίθων στα νεφρά.

Μείωση της πίεσης: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, το ακτινίδιο μπορεί να συμβάλει στην ουδετεροποίηση της επίδρασης του νατρίου. Είναι πιθανό η χαμηλή πρόσληψη καλίου να αποτελεί το ίδιο μεγάλο παράγοντα κινδύνου για υπέρταση όσο και η υψηλή πρόσληψη νατρίου.

Υψηλή πρόσληψη σε κάλιο συνδέεται με 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο.

Πρόληψη της δυσκοιλιότητας:  Πολλές έρευνες ανέφεραν ότι το ακτινίδιο μπορεί ενδεχομένως να έχει ελαφριά καθαρτική επίδραση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διατροφικό συμπλήρωμα, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους με δυσκοιλιότητα.

Η τακτική κατανάλωση φάνηκε να προάγει τη δημιουργία πιο μαλακής και συχνότερης παραγωγής κοπράνων.